2012. március 18., vasárnap

Ha ezt elolvasod, sosem felejted el, miért a gyűrűsujjunkra kerül a jegygyűrű!

Egy többezer éves írás szerint minden ujjnak megvan a jelentése, és egy egyszerű gyakorlat arra is rávilágít, hogy milyen szoros kötelék (lehetne) a házasság.
A bölcs kínaiak szerint a hüvelykujjunk a szüleinket jelképezi, a mutatóujj a testvéreinket, barátainkat szimbolizálja, a középső ujj pedig saját magunk megfelelője. A gyűrűsujj a szerelem és házasság megtestesítője, a kisujj pedig a gyerekeinké.
De vajon miért pont a gyűrűsujjra kerül a gyűrű az eljegyzésen, majd az esküvőn? Ez egyáltalán nem a véletlen műve, mint mindennek, ennek is oka van! Fordítsd egymással szembe a tenyeredet, a felső ujjpercek szorosan simuljanak egymáshoz, de a Téged jelképező középső ujjakat hajlítsd be - úgy, ahogy a képen is látod!
  •  Most nyisd szét a hüvelykujjakat - látod, a szüleinknek nem kell a halálunkig velünk élniük, fontos részét képézeik ugyan az életünknek, de nekik is megvan a saját útjuk, amin járnak. Zárd össze a hüvelykujjakat!
  • Most nyisd szét a mutatóujjakat - látod, a testvérek, barátok is pótolhatatlanok az életünkben, de nekik is megvannak az álmaik, amiket meg kell valósítaniuk. Zárd újra össze a mutatóujjakat!
  • Most nyisd szét a kisujjakat - látod, idővel a Te gyerekeid is kiröppennek, hogy megtalálják a boldogságukat, ami csak a legritkább esetben köti őket a szülői házhoz. Zárd újra össze a kisujjakat!
  • Most pedig próbáld meg szétnyitni a gyűrűsujjadat! Látod, ez a kötelék szétszakíthatatlan, és a régi bölcsek ezért gondolták úgy, hogy erre az ujjra kell kerülnie a hűséget és állandóságot megtestesítő jegygyűrűnek.

http://www.elixironline.hu/csalad/Ha_ezt_elolvasod__sosem_felejted_el__miert_a_gyurusujjunkra_kerul_a_jegygyuru