2011. augusztus 31., szerda

Jegyesegyetlenemnek, bízván hogy elolvassa...

Jegyesegyetlenem újabb segítséget kapsz tőlem, bár ha csak egy százalékát is megtetted volna a kapcsolatunk érdekében, akkor nem így kellene ... de hagyjuk, mert bizonyára már rájöttél és legalább két rózsafüzérrel felszerelkeztél ... Pici szívem egyetlen királynője haladunk felfelé egy magas hegyen, távolról követsz, bár jobban szeretném ha hátam mögött lennél, de akkor meg kellene értened azt, miért 24 közös imánk van, s bizonyára imádkozod nem csak hébe-hóba, hanem őszinte alázatossággal. ... Kedvesem remélem már beszereztél magunknak legalább egy szentelt gyertyát, s olyan helyről amely miatt hatékonyabb imaszolgálat működik. Drága galambom bizonyára már érted miért fontos a gyónás, ez az egyik legfontosabb az őszinte szeretet keskeny útján, ahonnan ha kitérünk, nehezebben, s egyre nehezebben érünk vissza. Gyöngyszemem szívem mélyéből bízóm, hogy érted egyetlen út felém, ha olvasod rendszerünk megmaradt tagjait, s ami tudod, hogy neked szól azt többször átgondolva, álomba elküldve hozod felém. Pótolhatatlan másik felem valószínűleg már Nagymaros és Mezőtúr közé rajzoltál egy vonalat egy Kárpát-medencei térképen, s tudod attól ... mozgok. Édesem a további segítségeket, 33. születésnapodig bizonyára megkapod tőlem, ha el nem indulsz személyesen felém, s megérted bizonyos dolgokban bizonyítanod kell, s köszönd azoknak akik okozták azt, hogy 2008. április 5-én személyen nem mondhattuk ki az igent egymásnak a piliszentléleki templomban. Szeretlek szeretve, aki ezt megkérdőjelezi az nem ismeri a SZERETETet, amely minden hasonló kapcsolat egyetlen legfőbb mozgatórugója.

Egyetlen római katolikus templom Szent Krisztina tiszteletére
A több mint 90 százalékban katolikus település temploma 1776 és 79 között épült barokk stílusban. A főhomlokzat előtt álló zömök, hegyes végű gúlasisakkal fedett tornyát 1819-ben emelték.
A középkori templom helyén, vagy falainak felhasználásával építették a kisméretű barokk templomot. Jellegtelen berendezése XX. századi oltárképe ismeretlen XVIII. századi mestertől származik.

Utóirat: Tudom, hogy hova taszítottak le, ezt már többször megtették, de ha figyeltél volna verseimre és leveleimre nem így lenne már ... ez rajtad múlik szívem egyetlen királynéja... egyedül csak rajtad ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése