2014. április 12., szombat

Egy társkereső oldal legőszintébb vallomása egy bankár tollából

Egy fiatal lány őszinte társkereső vallomása jelent meg egy fórumon. Feketén-fehéren leírja a keresett férfi paramétereit, jobban mondva vagyonának nulláit.

A következő hirdetéssel keresi gazdag férjét a 25 éves lány:
„ Megpróbálok nagyon őszinte lenni. Ebben az évben betöltöm huszonötödik életévemet. Szép vagyok, jó az ízlésem és kifinomult a stílusom. Szeretném megtalálni a férjemet, akinek éves jövedelme 500 ezer dollár vagy annál több. Lehet, hogy kapzsinak találnak, de New Yorkban a középosztály éves jövedelme egy millió dollár, tehát nincs nagy elvárásom.
Van ezen a fórumon esetleg olyan férfi akinek éves fizetése 500 ezer dollár, és még nem nős? Azt szeretném kérdezni : mit kell ahhoz tennem, hogy gazdag férjem legyen, mint te?
Eddig olyanokkal randevúztam, akinek az éves jövedelme 250 ezer dollár volt. Ez az én eddigi rekordom. De hogy is lenne elég ez a fizetés ha a magas költségű New York Garden lakónegyedben szeretnék lakni?
Szeretnék a következő kérdésekre is választ kapni:
1. Hol lógnak leggyakrabban a gazdag nőtlen férfiak? ( szórakozóhelyek, fitnesztermek, éttermek névsorát kérem)
2. Pontosan milyen korosztályt érdemes megcéloznom?
3. A gazdag férfiak feleségei miért csak átlagos nők? Ismerek olyan nőket, akik nem szépek és nem különlegesek, mégis gazdag férjük van.
4. Hogyan döntöd el, hogy ki lesz a feleséged és ki csak a barátnőd? Én most határozottan férjet keresek.
Ms.Pretty

A világ leghíresebb bank, a New York-i JP Morgan vezérigazgatója a következő filozofikus választ küldte a fiatal lánynak:

Kedves Ms. Pretty
Nagy érdeklődéssel olvastam levelét, és tudom hogy sok lány érdekelt az alábbi témában. Engedje meg hogy kifejtsem válaszomat, mint szakmai befektető. Éves jövedelmem meghaladja az 500 ezer dollárt, így senki sem gondolhatja hogy csak az időmet vesztegetem. Üzleti szempontból feleségül vennem Önt egy nagyon rossz döntés lenne. Had magyarázzam el, miért.
Az amit Ön szeretne az a cseregazdálkodás jó példája: szépség pénzért cserébe. Az egyik fél biztosítja a szépséget, a másik fél pedig fizet érte, nem is keveset. Csakhogy van egy buktató tényező. Az Ön szépsége mulandó. Én pedig nem adhatok pénzt anélkül, hogy cserébe ne kapnék valamit. A jövedelem tehát évről-évre növelhető, de az Ön szépsége ezzel párhuzamosan elhalványul. A közgazdaságtanban ezt úgy nevezik, hogy a jövedelem a növekvő érték, Ön pedig a csökkenő. Ha Önnek csak a szépsége az egyetlen eszköze, akkor 10 évvel később értéktelenné válik.
Lehet hogy kegyetlen lesz amit mondok, de Önnel randizni számomra egy veszteséges kereskedelmi helyzet lehet. Ha valaminek az értéke csökken, azt azonnal el kell adni. Nem szerencsés tehát hosszú távon megtartani. Ez a helyzet a házassággal, amit Ön szeretne. Az túl hosszú időnek számít hogy egy értékét folyamatosan veszítő dolgot megtartsak.
Akinek az éves jövedelme több mint 500 ezer dollár, az nem hülye. Így maximum randiznak Önnel, de feleségül nem veszik. Így azt tudom ajánlani, hogy felejtse el ezt a célját. És ami még ettől is szebb, hogy Önmaga is elérheti azt, hogy ennyi legyen az éves fizetése. Nagyobb esélye van erre, mint találni egy gazdag bolondot. Remélem hogy ezzel segítettem.
Üdvözlettel
a JP Morgan igazgatója

Ameriport